zaterdag 11 augustus 2012

doel #95. Een grote reis maken met mijn gezin

Vandaag zijn we op reis geweest en voor mensen die niet vaak met de trein reizen is het best een wereldreis geweest. De buurvrouw had nog 2 dagkaarten over en met 2 railrunners daarbij konden we al gezin de hele dag door Nederland treinen.
Waar wil je dan naartoe? We wilden niet naar het strand, we wilden het liefste geen geld uitgeven en ik wilde niet teveel hoeven lopen, aangezien ik me van de week verstapt heb, en een flinke bekkenpijn heb (ik wist niet meer dat dat zo pijn deed)
De pech was, of was het een extra dimensie aan het reizen, dat het traject Almere-Weesp met bussen werd afgelegd. Al heel snel konden we zo de trein richting Schiphol in schuiven en sneller dan verwacht stapten we  midden in Schiphol uit. Robin mocht op zoek, via de borden, naar het panorama terras en daar hebben we een paar uur rondgehangen, gekeken in en naar vliegtuigen, gelegen op zitzakken, vragen gesteld en broodjes gegeten.

En toen was het nog vroeg, dus wat gaan we nu nog doen, we voelden er nog niet voor om naar huis te gaan. En zo belandden we in de trein naar Leiden, want daar waren we nog nooit geweest. Wat een levendige stad is dat zeg! De kinderen maakten zichzelf nat bij enorm leuke fontijntjes op een zonnig plein, maar we hadden geen droge kleding mee! Snel naar de zeeman, die al bijna sloot, om een droog shirt en topje te kopen voor bijna niets. En toen keken we verbaast om ons heen. Het was pas 17.00 en alles sloot al, dat is toch geen bruisende binnenstad? Omdat Riejanne naar de wc moest, belandden we in een falafel zaakje waar we verse patatjes pita brood en Falafel aten (dus ook vandaag een vega dag!)


En toen was het tijd om deze reis af te sluiten, met nog een avontuur op de trein wc en een ad-hoc beslissing om toch op Schiphol nog een ijsje te gaan eten. Het was al ver na bedtijd toen we thuis aankwamen en de kinderen gewassen moesten worden en schoon in hun bedje schoven. Het was nog lang onrustig van deze wereldreis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten